Sópáncélban sült pulykacomb
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 2 felső pulykacomb
- 2 teáskanál bazsalikom
- 2 teáskanál kakukkfű
- 3 db citrom
- 2.5 dl olaj
- 4 kg asztali só
- 4 db tojás
Elkészítés
A bazsalikomot, kakukkfüvet és a citromok lereszelt héját az olajjal összekeverjük. Ebbe pácoljuk a húst a hűtőben legalább 5-6 órát. (Én műanyagzacskóba szoktam tenni, úgy helyezem egy tartóba, mert időnként ebben könnyebb forgatni, hogy a hús jól átvegye az ízeket, ugyanakkor a végén a zacskót nem kell elmosogatni sem!) A sütés előtt a sót az egész tojásokkal jól összekeverem, majd ebből a sütőtepsi aljára 1-1,5 cm vastagon alapot rakok, erre helyezem a húsokat, amelyek bőre alá a citromból karikákat dugok. A maradék citromkarikákat a húsok közé helyezem. A sókeverékkel vastagon (kb. 1 cm) jól betapasztom. Kb. 200 fokos nem előmelegített sütőben 2 órán keresztül sütjük. Ezután klopfoló kalapáccsal a sópáncélt lefejtjük a húsról, tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.